wtorek, 4 lipca 2017

Pieczywo bezglutenowe

W dzisiejszym poście powiem Wam kilka słów na temat bezglutenowego pieczywa.
Chleb, bułki, drożdżówki - wszystko to jest robione przede wszystkim z mąki pszennej, która zawiera duże ilości glutenu. W porównaniu do "normalnego" pieczywa, to bez glutenu jest o wiele droższe. Zwykle takie chleby i bułki są także bardzo suche i kruche. Myślę, że zamiast kupować chleb, można go upiec samemu. Wtedy zaoszczędzimy trochę pieniędzy i będziemy mieli pewność, że jest on zdrowy i bez zbędnych dodatków. Jednak, jeśli nie chcemy kupować wypiekacza lub nie mamy czasu na pieczenie, możemy kupić pieczywo w sklepie. W jakim? Nie we wszystkich supermarketach produkty tego typu są dostępne. Oprócz specjalnych sklepów ze zdrową żywnością, pieczywo bezglutenowe znajdziecie w Netto oraz w Rossmann'ie.
Pieczywo której firmy wybrać? Moim zdaniem najlepsze jest pieczywo z firmy Schär. Nie jest ono w ogóle suche. Chleb jest zawsze świeży, a bułki pulchne. Jeśli miałabym ocenić te produkty, dałabym im pięć gwiazdek ★★★★★ 😉


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz